COVID-19: Nove informacije za privatne iznajmljivače

Ažurirane korisne informacije, upute, preporuke i pravila ponašanja za privatne iznajmljivače u okolnostima bolesti COVID-19.

Pročitaj više
Enter Croatia: Upute za jednodnevne izlete

Ministarstvo turizma je pripremilo upute za jednodnevne izlete koje su namijenjene za 10 tržišta za koje vrijede pravila ulaska koja su bila i prije pandemije COVID-19.

Pročitaj više
Preporuke Uprave za sigurnost plovidbe

Vezano za pitanja nautičara, Uprava sigurnosti plovidbe obavijestila je sve građane i gospodarske subjekte o promjenama u ispunjavanju zakonskih obveza koje će se primjenjivati u razdoblju od 1. lipnja.

Pročitaj više
COVID-19: Upute za privatne iznajmljivače i OPG-ove koji pružaju usluge smještaja vezano uz gospodarske mjere

Zbog činjenice da je turistički sektor značajno pogođen epidemijom koronavirusa, te da će dio tereta pasti upravo na privatne iznajmljivače, Vlada Republike Hrvatske donijela je mjere čiji je cilj ublažavanje financijskog udara na osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu ili na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu kao obveznike plaćanja turističke pristojbe s obzirom na to da su pogođeni nastalom situacijom jer turističku pristojbu plaćaju u godišnjem paušalnom iznosu po krevetu, a ne po noćenju.

Pročitaj više
Upute u vezi prijave gostiju u eVisitor

Zbog izvanredne situacije u vezi koronavirusa, registracija u eVisitor sustav je prilagođena za sljedeće kategorije obveznika:

- novi korisnici kuća za odmor i
- stanovnici općina/gradova koji primaju goste.

Iznimno, do normalizacije situacije, nije potrebno osobno dolaziti u ured turističke zajednice za potrebe registracije u eVisitor sustav.

Pročitaj više